Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

It's a beautiful day, Don't let it get away (που λένε και οι U2!)

Ένα πράγμα (μέσα στα πολλά!) που έμαθα εδώ είναι το πόσο σημαντικό είναι να χαίρεσαι μια όμορφη μέρα. Στην Νέα Υόρκη ο καιρός μπορεί να γίνει ιδιαίτερα "εχθρικός" και επιβλητικός! Όταν χιονίζει για ολόκληρες εβδομάδες, όταν η θερμοκρασία τους χειμωνιάτικους μήνες στριφογυρίζει γύρω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, όταν ο ήλιος ξεχνάει να περάσει από δω για μέρες, όταν η βροχή και ο αέρας γίνονται καθημερινοί (απροσκάλεστοι) επισκέπτες, όταν η υγρασία του καλοκαιριού σε δυσκολεύει μέχρι και να αναπνεύσεις, είναι φυσικό η διάθεση των ανθρώπων να πέφτει κατακόρυφα αλλά και ο προγραμματισμός οποιοδήποτε συγκεντρώσεων, σχεδίων και εξορμήσεων να είναι πρακτικά αδύνατος! Συνήθως στις προσκλήσεις που μας έρχονται, αν αφορούν κάποια εξόρμηση στην φύση ή ένα πάρτι/μπάρμπεκιου σε κάποια αυλή ή παραλία, βλέπεις δυο ημερομηνίες... την κανονική αλλά και άλλη μια σε περίπτωση αναβολής λόγω καιρού! Φανταστείτε πόσες φορές την έχουν πατήσει οι καημένοι!
Εδώ, λοιπόν, μαθαίνεις να εκτιμάς μια ηλιόλουστη ημέρα, χωρίς βροχή, αέρα ή χιόνι, με θερμοκρασία πάνω από το 0 (!). Μια τέτοια μέρα από μόνη της σε προκαλεί και προσκαλεί να την εκμεταλλευτείς και να την ξεζουμίσεις. Οτιδήποτε κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα... Μια βόλτα στην παραλία, πικ-νικ και ηλιοθεραπεία στο Central Park, βόλτα στα μαγαζιά και τα εμπορικά κέντρα, μια συγκέντρωση με φίλους εντός ή εκτός σπιτιού, μια επίσκεψη σε ζωολογικό κήπο, ακόμα και ψάρεμα με φίλους από τον μώλο ενός μικρού λιμανιού. Αυτές τις μέρες βλέπεις όλο τον κόσμο να βγαίνει έξω και να γεμίζει τις μπαταρίες του, ποιος ξέρει για πόσο! Φορτώνει τις φωτογραφικές μηχανές με αναμνήσεις, το μυαλό με νέες εμπειρίες και την ψυχή με καλή διάθεση.
Οι όμορφες μέρες εδώ δεν είναι δεδομένες... έτσι έμαθα κι εγώ να τις εκτιμώ και να τις χαίρομαι όσο το δυνατόν περισσότερο!

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και πάλι!Πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε στην Έλλαδα!Μόνο που έχουμε τόσο ήλιο φτάνει!Αντε λιγοστεύουν οι μέρες!καλώς να 'ρθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Ειρήνη μου, 39 και σήμερα!! Και ναι, είμαστε πολύ τυχεροί οι Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!!!!!!ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΕΣ.....ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΛΑΜΠΕΙ Ο "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ" ΗΛΙΟΣ....ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΝΤΙΑ ΧΙΧΙΧΙ
    36 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ!!!!
    ΘΑ ΘΕΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΙ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΛΕΩ 36 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ....ΧΙΧΙΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε φαντάζομαι φιλενάδα... ότι περίπου κάνω κι εγώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή