Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Όταν λέει κάποιος "Για μια ανθρώπινη κοινωνία", τι ακριβώς εννοεί;!

Η αλήθεια είναι πως δεν θα πω κάτι καινούριο… άλλα βλέποντας όλα όσο γίνονται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, μου επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά ο λόγος και το κίνητρο, για τα οποία η κυβέρνηση παίζει όλο αυτό τα παιχνιδάκι. Η εξουσία, αυτή η ξεμυαλίστρα δυνατότητα δηλαδή που έχει κάποιος να επιβάλλει τη θέλησή του σε άλλους καθώς και να ελέγχει ή να υπαγορεύει τις ενέργειες του λαού του και το χρήμα, αυτά τα χρωματιστά υπερτιμημένα χαρτάκια που βάζουν την ζωή σου σε λειτουργία, είτε χαμηλόστροφη (όπως των χαμηλοσυνταξιούχων) είτε υψηλόστροφη (όπως των μεγαλομετόχων την Φιλοθέης). Πόσο κρίμα είναι αυτή η χώρα να μην μπορέσει να ορθοποδήσει ποτέ. Τι κρίμα αυτή η χώρα να μην μπορέσει ποτέ να αποδείξει την αξία της. Και τι κρίμα οι πολίτες (οι περισσότεροι τουλάχιστον) αυτής της χώρας να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι!
Τα νέα μέτρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ΠΑνελλαδική ΣΟκαριστική Κοροϊδία) έχουν μάλλον 2 κυρίως στόχους… Να πληρώσει ο καημένος μεροκαματιάρης, χαμηλόμισθος και χαμηλοσυνταξιούχος της "ανθρώπινης κοινωνίας" μας από το υστέρημα του τα καλοφάγοτα των λαμόγιων και δεύτερον να μας μουδιάσουν τόσο πολύ ώστε μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε, να τα έχουμε καταπιεί – ΚΑΙ ΑΥΤΑ!
Τελικά, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στις πρώην και νυν κυβερνήσεις για τα φοβερά αποτελέσματα της πολύχρονης εκπαίδευσης που μας παρείχαν με περίσσιο ζήλο! Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματά της. Τώρα, που αυτά τα μέτρα μόνο στην ταλαιπωρία και την μιζέρια μπορούν να μας οδηγήσουν, απογοητευμένη ακούω ανθρώπους, οι οποίοι στα νιάτα τους κατέβηκαν στους δρόμους για να κερδίσουν αυτόν τον 13ο και 14ο μισθό, να συμφωνούν με μια λογική χαλαρής δημοκρατίας, στην κατάργησή τους. Τώρα, που ενώ θα έπρεπε να πάρουμε όλοι από μια πέτρα στο χέρι και να δείξουμε με δύναμη και πάθος την αντίρρηση και αντίδρασή μας, κανονίζουμε ημερήσιες εκδρομές και ηλιόλουστα καφεδάκια ενόψει Πρωτομαγιάς μιας και η φτώχεια θέλει καλοπέραση, όπως πολύ καλά έχουμε εμπεδώσει…
Μπράβο σε αυτούς, τους άριστους πολιτικούς/εκπαιδευτικούς μας, μπράβο σε μας, τους αξιέπαινους μαθητές τους, τι να πω… κι εγώ ακόμα μουδιασμένη είμαι!

2 σχόλια:

  1. Στους δρόμους και στις κάλπες! Έχουμε δύναμη, ας την χρησιμοποιήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Κέλλυ μου, ότι αξίζουμε έχουμε.Ακόμα και για τους πολιτικούς που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν.Δεν μιλήσαμε ποτέ,είχαμε μια ανοχή για τα πάντα και έναν "ωχαδελφισμό" που τους άφηνε τα περιθώρια να κάνουν ότι κάνουν.Τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή